Izaberite stranicu

Министар државне управе и локалне самоуправе, др Александар Мартиновић боравио је данас у радној посети општини Шид.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић састао се са министром државне управе и локалне самоуправе, др Мартиновићем у присуству својих сарадника, како би разговарали о даљој сарадњи Општине и Министарства, о пројектима који су уз подршку Министарства реализовани у периоду за нама и пројектима чија се реализација очекује у будућности. Сарадња Министарства државне управе и локалне самоуправе и Општине Шид одвија се на свакодневном нивоу, а подршка и помоћ Министарства присутна је у свим областима рада Општине и Општинске управе са циљем неговања принципа добре управе и управе по мери свих грађана. Данашњем радном састанку присуствовао је и начелник Сремског управног округа, Перица Гаковић.

Председник општине Шид и министар наставили су обилазак Општине у Галерији слика “Сава Шумановић” и МНУ “Илијанум”, установама културе обухваћеним пројектом “Шид – Безбедан град” који за циљ има обезбеђивање најбољих услова за заштиту ових културних институција и уметничког фонда који чувају.

На радост свих мештана насељеног места Вишњићево, а најпре ученика и наставног особља ОШ “Филип Вишњић” у Вишњићеву, председник општине Шид и министар државне управе и локалне самоуправе свечано су отворили нову фискултурну салу у чију је изградњу МДУЛС уложило близу 30 милиона динара. Том приликом, министар се присутнима захвалио на гостопримству и пожелео основцима да објекат фискултурне сале користе што чешће. Констатујући да се шидска општина видно развија из године у годину, и да се на њеној територији „вратио живот“, Мартиновић је истакао да ће врх државе заједно са Министарством, које он води, наставити да улаже у ову општину.

Председник општине Шид истакао је да је циљ локалне самоуправе, као и ресорног Министарства, омогућити свим грађанима, а нарочито најмлађима, услове за здраво одрастање, учење и напредак, а изградњом ове фискултурне сале и средствима које је МДУЛС определило за реконструкцију фискултурне сале у Бачинцима, корак смо ближе том циљу. “Многи су дали обећање, а ми смо нашу заједничку мисију испунили и одржали реч. Срећан сам што ученици ове школе коначно имају адекватан простор где ће се настава физичког васпитања реализовати током целе године и коју ће моћи да користе за своју рекреацију. Министре, хвала Вам што сте издвојили време да дођете у нашу општину и што сте препознали рад и труд наше локалне самоуправе”, истакао је председник општине Шид, Зоран Семеновић.