Izaberite stranicu

Председник општине Шид, Зоран Семеновић и први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја, Бранко Ружић, потписали су данас у Београду Уговор о изградњи новог објекта предшколске установе у Шиду за чију је изградњу Министарство просвете, науке и технолошког развоја определило око 131 милион динара. Објекат ће се простирати на површини већој од 1100 метара квадратних са капацитетом од 140 места.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Светском банком спроводи пројекат изградње нових вртића у оквиру програма „Инклузивно предшколско васпитање и образовање.“ Овај програм, осим проширења капацитета и адаптације постојећих предшколских установа, посебну пажњу посвећује унапређењу предшколског васпитања и образовања кроз увођење Нових основа програма, те кроз обезбеђивање услова за перманентно yсавршавање стручних кадрова. Битан аспект програма је инклузија деце од најранијег узраста, као и сензибилисање и едукација родитеља о овом питању.

„Један од стратешких циљева нашег Министарства је повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем. Изградњом нових вртића и повећањем њихових капацитета, као и подизањем квалитета васпитања и образовања на свим нивоима испуњавамо циљеве наше образовне политике“, изјавио је овом приликом министар Бранко Ружић.

„Данас сам овде у служби родитеља и деце која ће пут свог образовања започети баш у овом објекту“, истакао је председник општине Шид. Он је још нагласио да је потреба за већим капацитетима у нашој предшколској установи из године у годину већа, те да ће нови објекат у Шиду допринети спречавању стварања листe чекања.