Izaberite stranicu

Празник Преноса моштију Светог оца Николаја (Свети Николај Летњи), са радошћу је дочекан и прослављен међу верницима и свештенством нашег града. Овај дан празнује се као храмовна и слава града Шида.

Обележавање градске славе отпочело је свечаношћу у просторијама МЗ Шид где је председник месне заједнице, Милан Гербер у присуству кума славе, Тихомира Стаменковића, Савета месне заједнице и представника општине Шид доделио Светоникољско признање и захвалнице. Признање које Месна заједница додељује колективима и појединцима који својим радом и залагањем доприносе афирмацији нашег града, припало је др Гордани Тумарић, док су захвалнице понели Блаженка Ђиерчан, Иван Младеновић, Галерија слика „Сава Шумановић“, Снежана Михајловић и Удружење грађана „Сотско језеро“.

Свечаност је настављена Светом Литургијом у храму Преноса моштију Светог оца Николаја. По завршетку Литургије улицама Шида кренула је Литија предвођена свештенством Српске православне општине шидске. Славску поворку са црквеним барјацима и иконом Светог Николе на челу, пратио је велики број грађана.