Izaberite stranicu
Општина Шид је током месец априла 2021. израдила План информисања и комуникације у области социјалне заштите уз подршку Немачке организације за међународну сарадњу (ГИЗ) и NALED-а. Тим поводом је данас у основној школи „Бранко Радичевић“ у Шиду одржан радни састанак између представника Општинске управе Шид, Центра за социјални рад Шид и актива директора основних и средњих школа на територији шидске општине.
Састанак је одржан као једна од активности предвиђена поменутим планом. Циљ састанка је био како и на који начин заједничком сарадњом повећати информисаност о услузи лични пратилац детета и тога шта она представља.
„На данашњем састанку договорили смо се око заједничких активности које ће Општина Шид у сарадњи са Центром за социјални рад Шид и активом директора спроводити са циљем упознавања корисника услуге лични пратилац детета, као и њихових родитеља и просветних радника шта конкретно та услуга представља и значи“, рекла је Наташа Нонковић руководилац Одељења за друштвене делатности Општинске управе Шид.