Izaberite stranicu

У оквиру пројекта "Шид - Безбедан град" који општина Шид спроводи у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе, данас је реализован први корак ка унапређењу саобраћајне сигнализације, као један од сегмената овог пројекта.

На раскрсницама улица Николе Влашког и Васе Стајића, Николе Тесле и Петра Кочића, Цара Душана и 7.јула и улица Ђуре Јакшића и Филипа Вишњића, постављени су стубови носачи сигнализације која ће детектовати пешаке приликом преласка улице и аутоматски појачавати расвету изнад пешачког прелаза. Након постављања носача, прелази ће бити опремљени адекватном раветом, светлосном сигнализацијом, VMS дисплејима и пратећом опремом, како би већ почетком наредне године укупно шест пешачких прелаза у Шиду било опремљено најсавременијом опремом.

Предметне радове обишао је председник општине Шид, Зоран Семеновић.

Полазећи од надлежности локалне самоуправе у области безбедности саобраћаја, сви пешачки прелази на територији општине обележени су у складу са прописима, док је на некима од њих, због велике фреквенције саобраћаја, неопходно побољшање система функционисања ради боље уочљивости прелаза и лица која га користе.