Izaberite stranicu

Председник општине Шид, Зоран Семеновић и покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић, потписали су данас у Сремској Митровици уговор о додели средстава намењених адаптацији простора за потребе Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Шида, у укупној вредности од 10,5 милиона динара.

Представницима једанаест општина и градова чији су пројекти обнове и опремања културних установа и центара подржани јавним конкурсом Покрајинског секретаријата, уговоре је свечано доделио председник Покрајинске владе, Игор Мировић. „Од 2016. године до данас уложили смо готово 2,9 милијарди динара у инфраструктуру у овој области. (...) Због одржања нашег духа, због културних стваралаца и младих који треба да остану у својим срединама, усмерили смо новац и у мање средине“, истакао је овом приликом Игор Мировић.

Председник општине Шид захвалио је Покрајинској влади и ресорном секретаријату на указаној подршци у изналажењу трајног решења за АП "Бранислав Нушић", које ће након година чекања добити свој простор за рад. Овај пројекат вишеструко је значајан за општину Шид и младе који у нашем граду стварају магију позоришне уметности, делећи је несебично са публиком наше општине, Србије, али и шире.