Izaberite stranicu

У организацији Сталне конференције градова и општина, Француске асоцијације локалних власти (AFFCRE) и региона Оверњ-Рон-Алп, у Лиону је одржан Радни скуп о сарадњи Србије и Француске.

Делегацију Србије чинили су председник СКГО и градоначелник Лесковца, др Горан Цветановић, заменица градоначелника града Београда, Весна Видовић, генерални секретар СКГО, Никола Тарбук, представници града Нови Сад, општине Чајетина, Туристичке организације Србије, Привредне коморе Србије, као и председник општине Шид и заменик председника СКГО, Зоран Семеновић. Председник општине Шид и заменик председника СКГО узео је активно учешће у дискусији о сарадњи локалних власти двеју земаља, сарадњи у области туризма и другим повезаним питањима.

Овом приликом, посебно су представљени пројекат “Екоопштина” који организује амбасада Француске у Србији, најбоље праксе у спровођењу локалних политика и мера управљања отпадом, пројекти града Београда и искуства Новог Сада као европске престонице културе, али допринос и искуство СКГО у процесу европских интеграција Србије.

На самом крају Радног скупа, председник општине Шид и заменик председника СКГО изразио је задовољство учешћем у студијској посети Француској, која ће засигурно допринети бољем и активнијем повезивању двеју земаља и имати значајан утицај на економски и културни развој наших општина и градова.