Izaberite stranicu
На једној од најлепших кајак стаза у Србији на реци Босут у Вишњићеву у склопу кајак клуба „Филип Вишњић“ данас је одражано друго коло мини кајак лиге Србије.
На првенству је учествовало преко 380 такмичара из 28 кајак и кану клубова са територије Републике Србије. Такмичари су били подељени у неколико старосних узраста а надметали су се у три дисциплине кајак једносед, двосед и четверац на петсто и на хиљаду метара.
Првенство је отворио покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста заједно са председником општине Шид Зораном Семеновићем.
„Сведоци смо данас овде у Вишњићеву једне лепе спортске приче која је у овом месту на Босуту окупила јако пуно деце из целе Србије. Покрајински секретаријат за спорт и омладину са задовољством подржава и наставиће да подржава овакве и сличне манифестације, с циљем да се што више деце бави спортом јер то даље ствара једну здраву нацију“, рекао је покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.
Друго коло мини – кајак лиге Србије у Вишњићеву одржано је у организацији Кајакашког савеза Србије, Кајак клуба „Филип Вишњић“ Вишњићево уз подршку Општине Шид.