Izaberite stranicu
Na jednoj od najlepših kajak staza u Srbiji na reci Bosut u Višnjićevu u sklopu kajak kluba “Filip Višnjić” danas je odražano drugo kolo mini kajak lige Srbije.
Na prvenstvu je učestvovalo preko 380 takmičara iz 28 kajak i kanu klubova sa teritorije Republike Srbije. Takmičari su bili podeljeni u nekoliko starosnih uzrasta a nadmetali su se u tri discipline kajak jednosed, dvosed i četverac na petsto i na hiljadu metara.
Prvenstvo je otvorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta zajedno sa predsednikom opštine Šid Zoranom Semenovićem.
“Svedoci smo danas ovde u Višnjićevu jedne lepe sportske priče koja je u ovom mestu na Bosutu okupila jako puno dece iz cele Srbije. Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu sa zadovoljstvom podržava i nastaviće da podržava ovakve i slične manifestacije, s ciljem da se što više dece bavi sportom jer to dalje stvara jednu zdravu naciju”, rekao je pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.
Drugo kolo mini – kajak lige Srbije u Višnjićevu održano je u organizaciji Kajakaškog saveza Srbije, Kajak kluba “Filip Višnjić” Višnjićevo uz podršku Opštine Šid.