Izaberite stranicu

„Шидско културно лето“ је традицонална манифестација која се у континуитету одржава од 2005. године, а већ тринаесту годину заредом ноћи посвећене вину представљају најпосећенији део ове манифестације.

Винарска ноћ у Карађоревој улици у Шиду, замишљена као својеврсни фестивал вина изложбено продајног карактера, окупила је и ове године више од четрдесет излагача из земље и региона. Осим у добрим винима, ракији, сухомеснатим производима и другим специјалитетима, посетиоци су уживали у концерту групе „Гарави сокак“, чије песме теку као вино, а ода су љубави и нашој равници, те наступу тамбурашког оркестра „Рапсодија“.

Подршку организацији програма Винарске ноћи дао је Покрајински секретаријат за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу. Тим поводом, општину Шид су вечерас посетили покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу, Александар Софић и подсекретар Дарко Чутурић. Под покровитељством Општине Шид, тим за организацију вечерашње манифестације потрудио се да уживате у најбољим винима и најлепшим нотама.