Izaberite stranicu

Вечерас су у Галерији слика “Сава Шумановић” у Шиду одржана седма по реду “Вишњићева књижевна сусретања”. Ово својеврсно књижевно сретање писаца одржава се у оквиру свечаности посвећених Филипу Вишњићу.

"Вишњићева књижевна сусретања" окупила су ове године готово све добитнике Вишњићеве награде за књижевност, као и оне књижевнике који писаном и живом речју чувају успомену на великане попут слепог гуслара, који деценијама вешто обликују живот у песнички материјал и само за нас, отварају прозоре других светова.

На задовољство шидске публике, десет писаца говорило је своје свевременске стихове, међу њима Игор Мировић, књижевник и носилац Вишњићеве плакете, Мирјана Булатовић, Недељко Терзић, Драган Јовановић Данилов , Срђан Малешевић, као и добитници Вишњићеве награде Ђорђе Нешић, Селимир Радуловић, Мирослав Алексић, Благоје Баковић и Перо Зубац.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић поздравио је присутне песнике и публику, додавши да је ово вече за памћење. Песници који су се окупили у нашем граду, окружени делом Саве Шумановића, учинили су да Шид вечерас дише у ритму уметности.