Izaberite stranicu

Општина Шид обезбедилa је реализацију тренинга безбедне вожње ''ЖИВОТ ЗА МЛАДЕ ВОЗАЧЕ'' за 40 младих возача са територије општине који поседују пробне возачке дозволе. Тренинг је одржан у центру НАВАК са циљем да се младим возачима укаже на опасности које саобраћај носи и које могу бити узрок страдања на путевима. У пратњи возача почетника били су данас заменик председника, Ђорђе Томић и руководилац Одељења за инспекцијске послове, Игор Михајловић.

У реалним, али строго контролисаним и безбедним условима, кандидати су током обуке прошли кроз својеврсни тренинг реаговања и правилног кочења у паничним ситуацијама, избегавања препрека, вожње у екстремним и ризичним условима, употребе сигурносног појаса, а теме обуке биле су и утицај агресивног управљања на кретање возила, као и утицај алкохола на психофизичке способности возача и управљање возилом.

Осим заслуженог сертификата, верујемо да ће учесници обуке стечено искуство применити на путевима како би били и остали сигурни и безбедни возачи.