Izaberite stranicu

Најмлађи солисти словачких културно уметничких друштава са територије Срема наступили су вечерас у оквиру Фестивала словачких народних песама "Ked' si ja zaspievam", који осму годину заредом организује Словачко културно уметничко друштво "Једнота" из Шида. Најмлађе извођаче пратио је и ове године велики пријатељ фестивала, оркестар ОШ "Јан Колар" из Селенче.

Осми по реду Фестивал свечано је отвориo председник општине Шид, Зоран Семеновић. "Велико ми је задовољство што сам са вама из године у годину и што као локална самоуправа можемо да подржимо рад младих људи који на најлепши начин одржавају и негују словачки језик, идентитет, културу и традицију народа", истакао је председник општине Шид.

Присутне је поздравила и председница СКУД "Једнота", Наташа Колар, а својим присуством најмлађе извођаче подржали су и представници 

Националног савета словачке националне мањине, Амбасаде Словачке у Србији, председник СО Шид, Тихомир Стаменковић, директор ЈКП "Стандард" Шид, Миленка Субић, као и многобројна публика.

СКУД "Једнота" Шид ове године обележава велики јубилеј - 110 година рада и постојања као стециште словачке културе и традиције у Шиду.