Izaberite stranicu

Поводом Дана општине Шид и у сусрет Дану примирја у Првом светском рату, ученици драмске и хорске секције ОШ "Бранко Радичевић" извели су пред многобројном публиком сале КОЦ у Шиду представу под називом "Снагом се чува огњиште и племе", приказавши на својствен начин време страдања српског народа у Великом рату, али и његову неприкосновену снагу.

Сценски приказ који је публика поздравила громогласним аплаузом, ученици су припремили уз подршку својих наставника, Музичке школе "Филип Вишњић" и АП "Бранислав Нушић"

Присутне је поздравио предсеник општине Шид, Зоран Семеновић честитавши им Дан општине и предстојећи празник чијим празновањем чувамо успомену на непобедиву српску војску и испуњење вековног сна српског народа, сна о слободи.

"Наши преци оставили су нам важан задатак, пре свега, да се поштујемо као људи. У данашње време тога је све мање, али сам сигуран да кроз вредне и марљиве људе који одгајају нашу децу, који их уче и спорту и музици и култури, можемо научити генерације које долазе јединству и чувању највиших друштвених вредности", истакао је председник општине Шид.