Izaberite stranicu

Пројекат цивилно-војне сарадње „Војни лекар на селу“ реализован је данас у општини Шид, у насељеном месту Привина Глава, у сарадњи Прве бригаде Копнене војске, Дома здравља Шид, Црвеног крста Шид и Општине Шид.

Овај пројекат има за циљ пружање помоћи здравствено и социјално угроженом становништву у сеоским срединама која немају обезбеђену сталну здравствену заштиту, са посебном пажњом на стара, слабопокретна и непокретна лица. Мештани Привине Главе могли су да изврше основне лекарске прегледе са мерењем нивоа шећера у крви и ЕКГ снимањем срца, док су социјално угроженом становништву подељени и пакети помоћи. Грађани који нису могли да се упуте на преглед у центар села, дочекали су екипу војних и цивилних здравствених радника у свом дому.

У оквиру данашње акције прегледано је 30 становника, са пет кућних посета.

Акцију је обишао и председник општине Шид, Зоран Семеновић искористивши прилику да се и сам прегледа, али и да разговара са мештанима овог села. Он је изразио захвалност носиоцима данашње акције, а посебну захвалност изразио је Војсци Србије на ангажовању, подршци и служби народу Србије.