Izaberite stranicu

Председник општине Шид, Зоран Семеновић и директор ВДП „Галовица“, Јовица Гагрица обишли су данас завршне радове на уређењу и чишћењу Шидине у насељеном месту Бикић До и на шидској Бељњачи. Реч је о радовима који се изводе на потезу од Сотског језера до Шида, финансираних средствима Општине Шид и ЈВП „Воде Војводине“, а које радове изводи ВДП „Галовица“.

Директор ВПД „Галовица“ истакао је да је добар тренд успостављен 2023. године када су и започети радови на територији општине Шид. Укупна средства која ће за две године извођења радова бити опредељена премашиће 2 милиона евра, колико за ову намену није опредељено у претходних двадесет година. Из Галовице поручују да ће у наредном периоду бити реконструисане црпне станице, пумпе и затварачи на језеру Мохарач и ЦС Адашевци које нису ремонтоване 30 година, како би се предузеле све мере заштите и одбране од поплава.

„У сарадњи ЈВП „Воде Војводине“ на челу са директором Срђаном Кружевићем, Галовице и Oпштине Шид направљен је стратешки план за уређење канала на треиторији општине. У другој смо години реализације тог плана где ће сви главни и највећи канали бити очишћени и приведени намени. На тај начин покушаћемо да средимо стање водоснабдевања пољопривредног земљишта у нашој општини стварајући што више двонаменских система као што смо урадили у Адашевцима“, истакао је овом приликом председник општине, Зоран Семеновић.