Izaberite stranicu

Вишњићево је данас било домаћин манифестације Михољски сусрети села. Михољски сусрети села организовани су у сарадњи Општине Шид, ТОШ-а, КОЦ-а и МЗ Вишњићево, под покровитељством Министарства за бригу о селу са циљем промоције и прослављања најбољег што села дају.

Удружења жена из општине Шид изнела су на штандове најбоље од гастрономске понуде, све оно што краси добру трпезу. И није само храна оно што ове вредне руке умеју да праве, па су се тако могли наћи ручни радови – од веза, кецеља, уникатних торби до накита.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић обишао је све излагаче и том приликом истакао да је право задовољство видети богатство и разноликост штандова, поготову када знамо да изложене производе жене израђују саме. „Жене су засигурно стуб наших села. Њихова преданост и труд су од непроцењиве вредности за развој сваке заједнице, а незамењиви за чување традиције“, истакао је том приликом.

Програм овогодишњих Михољских сусрета села својом музиком и својим гласовима обогатили су чланови Етно групе „Рапсодија“ из Новог Сада.