Izaberite stranicu
УГРАДЊА ГРОМОБРАНА

УГРАДЊА ГРОМОБРАНА

У Гимназији “Сава Шумановић” Шид решен је вишегодишњи проблем уградње громобрана и тиме је постигнут максимални степен безбедности у школској згради. Радове на поставци громобрана је финансирала Општина Шид.


ОБАВЕШТЕЊЕ!

ОБАВЕШТЕЊЕ!

Обавештавамо грађане, као и власнике и узгајиваче пчела и пчеларска удружења на територији општине Шид, да ће се у петак ( 10.09.2021 ) вршити третман одраслих форми комараца на територији шидске општине.
Третман ће се спроводити уређајима са земље у периоду од 18:00 – 21:00 час, препаратом AQUA K – OTHRINE у свим насељеним местима на територији општине Шид.
У случају неповољних временских услова третирање ће бити одложено, а о новом термину ће грађани бити благовремено обавештени.


ОБЕЛЕЖЕНА 79. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА МЕШТАНА ЈАМЕНЕ У ЈАСЕНОВЦУ

ОБЕЛЕЖЕНА 79. ГОДИШЊИЦА ОД СТРАДАЊА МЕШТАНА ЈАМЕНЕ У ЈАСЕНОВЦУ

Данас је у Јамени обележена 79. годишњица од страдања више од 400 мештана овог насељеног места, који су на данашњи дан 1942. године одведени у логор у Јасеновцу.
Свету Литургију у спомен на јасеновачке мученике у храму Светог Георгија у Јамени служио је Епископ сремски Господин Василије, којој је присуствовао велики број верника, као и председник општине Шид Зоран Семеновић. Потом је испред Храма формирана литија која је прошла улицама Јамене до Спомен – обележја на јасеновачке жртве где је одржан парастос и полагање венаца.
У име локалне самоуправе Шид венац су положили председник СО Шид Тихомир Стаменковић и Катарина Митровић члан Општинског већа. Пошту су одали и представници локалног и републичког СУБНОР-а, као и ученици и представници подручног одељења ОШ “Филип Вишњић” Моровић. Ученици су извели рецитал у спомен на јасеновачке жртве.


КОПАЊЕ КАНАЛА ЗА АТМОСФЕРСКУ ОДВОДЊУ У БЕРКАСОВУ

КОПАЊЕ КАНАЛА ЗА АТМОСФЕРСКУ ОДВОДЊУ У БЕРКАСОВУ

У насељеном месту Беркасово спроведени су радови на копању канала за атмосферску одводњу. Радове на уређењу каналске мреже реализовала је МЗ Беркасово уз подршку ЈКП “Водовод” с циљем спречавања елементарних непогода.