Izaberite stranicu
UGRADNJA GROMOBRANA

UGRADNJA GROMOBRANA

U Gimnaziji “Sava Šumanović” Šid rešen je višegodišnji problem ugradnje gromobrana i time je postignut maksimalni stepen bezbednosti u školskoj zgradi. Radove na postavci gromobrana je finansirala Opština Šid.


OBAVEŠTENJE!

OBAVEŠTENJE!

Obaveštavamo građane, kao i vlasnike i uzgajivače pčela i pčelarska udruženja na teritoriji opštine Šid, da će se u petak ( 10.09.2021 ) vršiti tretman odraslih formi komaraca na teritoriji šidske opštine.
Tretman će se sprovoditi uređajima sa zemlje u periodu od 18:00 – 21:00 čas, preparatom AQUA K – OTHRINE u svim naseljenim mestima na teritoriji opštine Šid.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova tretiranje će biti odloženo, a o novom terminu će građani biti blagovremeno obavešteni.


OBELEŽENA 79. GODIŠNJICA OD STRADANJA MEŠTANA JAMENE U JASENOVCU

OBELEŽENA 79. GODIŠNJICA OD STRADANJA MEŠTANA JAMENE U JASENOVCU

Danas je u Jameni obeležena 79. godišnjica od stradanja više od 400 meštana ovog naseljenog mesta, koji su na današnji dan 1942. godine odvedeni u logor u Jasenovcu.
Svetu Liturgiju u spomen na jasenovačke mučenike u hramu Svetog Georgija u Jameni služio je Episkop sremski Gospodin Vasilije, kojoj je prisustvovao veliki broj vernika, kao i predsednik opštine Šid Zoran Semenović. Potom je ispred Hrama formirana litija koja je prošla ulicama Jamene do Spomen – obeležja na jasenovačke žrtve gde je održan parastos i polaganje venaca.
U ime lokalne samouprave Šid venac su položili predsednik SO Šid Tihomir Stamenković i Katarina Mitrović član Opštinskog veća. Poštu su odali i predstavnici lokalnog i republičkog SUBNOR-a, kao i učenici i predstavnici područnog odeljenja OŠ “Filip Višnjić” Morović. Učenici su izveli recital u spomen na jasenovačke žrtve.