Izaberite stranicu
KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA

KONKURS ZA DODELU STIPENDIJA

Komisija za dodelu stipendija Opštine Šid raspisala je Konkurs za dodelu stipendija za školsku 2021/2022. godinu. Konkurs je otvoren od 25.10. 2021 – 09.11.2021. godine. Prijave se podnose u prostorijama Uslužnog centra opštine Šid na adresi Cara Lazara br. 7.
Uslove i potrebnu dokumentaciju za prijavu na Konkurs za dodelu stipendija svi zainteresovani studenti mogu pronaći na linku:
Za sve dodatne informacije zainteresovani studenti mogu potražiti na broj telefona 022/ 710 – 230.


OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTENJE

Kancelarija za poljoprivredu opštine Šid poziva lica koja su konkurisala po Javnom pozivu za dokazivanje prava prečeg zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini (osnov stočarstvo) na teritoriji opštine Šid za 2021. godinu da prisustvuju javnoj prezentaciji plana raspodele državnog poljoprivrednog zemljišta dana 28.10.2021. godine u sali KOC – a, sa početkom u 9 časova.


MINISTAR BRANISLAV NEDIMOVIĆ OBIŠAO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO LEMAIĆ U VAŠICI

MINISTAR BRANISLAV NEDIMOVIĆ OBIŠAO POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO LEMAIĆ U VAŠICI

Ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović i predsednik opštine Šid Zoran Semenović obišli su danas poljoprivredno gazdinstvo Mladena Lemaića u Vašici.
Mladen Lemaić bavi se stočarstvom i preradom svinjskog mesa, višestruki je šampion u proizvodnji kulena i godinama uspešno uz podršku Ministarstva poljoprivrede, vodiprivrede i šumarstva i Opštine Šid proizvodi na svom gazdinstvu prvoklasne suhomesnate proizvode i plasira ih kako na domaće tako i na inostrano tržište.
Tokom obilaska poljoprivrednog gazdinstva porodice Lemaić ministar Nedimović i predsednik Semenović sastali su se i razgovarali i sa ostalim poljoprivrednicima iz Vašice.


UGRAĐENI PLASTENICI ZA 11 KORISNIKA

UGRAĐENI PLASTENICI ZA 11 KORISNIKA

U okviru projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć ugroženim porodicima u lokalnim zajednicama Srbije“ koji sprovodi nemačka nevladina organizacija ARBEITER – SAMARITER – BUND ( ASB ) donirani i ugrađeni su plastenici za 11 korisnika koji su ispunili uslove konkursa.
Jedna od porodica je i šestočlana porodica Savković iz Gibarca. Prema rečima Miloša Savkovića plastenik će za porodicu značiti mnogo. Njihov cilj je da u plasteniku proizvode zdravu hranu koja će predstavljati osnovu za ishranu njegove višečlane porodice. Eventualne viškove planiraju ponuditi na tržištu. Zahvalio se Opštini Šid koja je prepoznala potrebe njegove porodice za ekonomskim osnaživanjem kroz dodeljeni plastenik, kao i nemačkoj nevladinoj organizaciji ASB.
Projekat je finansiran od strane nemačkog ministarstva spoljnih poslova i Opštine Šid, a realizuje Opština Šid uz podršku ASB.