Izaberite stranicu
POSETA DRŽAVNE SEKRETARKE OPŠTINI ŠID

POSETA DRŽAVNE SEKRETARKE OPŠTINI ŠID

Predsednik opštine Šid Zoran Semenović, sa saradnicima, sastao se danas sa državnom sekretarkom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Milkom Milovanović Minić.
Tokom sastanka razgovarali su o demografskim problemima sa kojim se suočava Republika Srbija i opština Šid i izneli predloge o unapređenju mera podizanja stope nataliteta.
Sagovornici su se dotakli i pohvalili nove mere politike rađanja, koje će na predlog predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića sprovoditi Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju, a koje će obuhvatiti značajno uvećanje davanja od strane države svim ženama koje se odluče da rode decu.


POTPISIVANJE UGOVORA ENERGETSKE SANACIJE

POTPISIVANJE UGOVORA ENERGETSKE SANACIJE

Danas je u sali SO Šid održano potpisivanje trojnih ugovora između Opštine Šid, izvođača radova i korisnika u okviru Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji sprovodi Opština Šid na osnovu Javnog poziva Ministarstva rudarstva i energetike.
Ugovori su potpisani sa 28 korisnika i četiri izvođača radova, a vrednost projekta je četiri miliona dinara.
Ugovore su korisnicima dodelili predsednik opštine Šid Zoran Semenović i članovi komisije za energetsku sanaciju na čelu sa zamenikom predsednika opštine Šid Đorđem Tomićem.