Izaberite stranicu
106 СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА ЗА ПОРОДИЦЕ ИЗ ОПШТИНЕ ШИД

106 СЕОСКИХ ДОМАЋИНСТАВА ЗА ПОРОДИЦЕ ИЗ ОПШТИНЕ ШИД

Од почетка Јавног конкурса Министарства за бригу о селу 106 породица које су прижељкивале свој дом, добиле су кров над главом у једном од села шидске општине – дом који могу звати својим.

„Број захтева расте, интересовање је све веће и истичем поново став државе Србије, иза кога стоји председник Републике, Александар Вучић – колико год буде интересовање, средства ће се издвајати“, поручио је министар Кркобабић на јучерашњем потписивању уговора.

Уговоре о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом потписао је у име председника општине, заменик председника, Ђорђе Томић.


МЕЛОДИЈЕ РУСКОГ ДВОРА

МЕЛОДИЈЕ РУСКОГ ДВОРА

У порти Руског двора у Шиду одржан je 17. по реду фестивал русинских народних оркестара и песама „Мелодије Руског двора“.

Фестивал је ове године свечано отворио председник Скупштине општине Шид, Тихомир Стаменковић.

„Са великим задовољством можемо рећи да ова манифестација сваке године постаје све лепша и богатија. Она представља залог нашег заједништва и посвећености неговању културе русина ових крајева. То је наша заједничка обавеза, али и велика привилегија, зато уживајмо у мелодијама Руског двора“, поручио је председник СО Шид.

Све присутне поздравио је и председник Националног савета русинске националне мањине, Јоаким Рац.