Izaberite stranicu
НОВИ УГОВОРИ ЗА КУЋЕ НА СЕЛУ

НОВИ УГОВОРИ ЗА КУЋЕ НА СЕЛУ

У Министарству за бригу о селу потписани су нови уговори о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Још две породице са територије општине Шид добиле су свој кров над главом, и прилику да своју будућност планирају са више општимизма и сигурности.

Уговоре је у име председника општине Шид потписао Никола Бешевић, извршилац за израду пројеката и послове развоја Општинске управе општине Шид.


ЗОРАН СЕМЕНОВИЋ ВОДИ ОПШТИНУ ШИД

ЗОРАН СЕМЕНОВИЋ ВОДИ ОПШТИНУ ШИД

Данас је у сали СО Шид одржана прва конститутивна седница Скупштине општине Шид.

На данашњој седници потврђени су мандати тридесет девет одборника. До избора новог сазива Скупштине, конститутивном седницом председавао је најстарији одборник Милорад Видовић, уз подршку најмлађих одборника Тамаре Чичовачки и Срђана Ружића.

Скупштином општине Шид, наредне четири године, председаваће Ђорђе Томић. За његовог заменика именован је Ивица Јовић, док ће функцију секретара СО Шид и убудуће обављати Бранислав Нонковић.

Зоран Семеновић наставиће да води општину Шид на темељима чврсто постављеним у претходном мандату. "Дали сте нам задатак - три четвртине гласова бирача наше општине обавезује нас да наставимо да радимо и оправдамо њихово поверење. Поверење народа, поверење председника Републике Србије, Александра Вучића, премијера Милоша Вучевића и председнице Покрајинске владе, Маје Гојковић даје нам снагу да и у наредном периоду дамо свој максимум. За Шид сутра!"

За заменика председника општине Шид именован је Бранко Новаковић, док ће поред председника и заменика Општинско веће у наредне четири године чинити Горан Ковачевић, Милица Угљешић, Никола Јовић, Николина Манојловић, Милош Милошевић, Цвјетко Ракић и Драган Панић.

Од 39 одборничких места, листа "Александар Вучић - Шид сутра" броји 30 одборничких места, док листа "Уједињена опозиција - гласај за промене" броји 9 одборничких места.

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ПРВОГ РИТЕЈЛ ПАРКА У ОПШТИНИ ШИД

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ПРВОГ РИТЕЈЛ ПАРКА У ОПШТИНИ ШИД

Председник општине Шид, Зоран Семеновић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, инвеститор "Нова Ритејл парка", Марко Грујичић и представници ПКС положили су данас камен темељац првог ритејл парка у Општини Шид. Церемонији су присуствовали и представници Лидла у Србији.

"Нова Ритејл парк" простираће се на површини од 2.5 хектара. Своје место овде ће наћи пре свега Лидл, као најважнији и највећи закупац, потом и различити модни брендови, техника, ресторани и други забавни садржаји.

"Ово је за нас важан дан јер смо положили камен темељац првог ритејл парка у општини Шид. Пројекат његове изградње и уређења, допринеће стварању новог тежишта града Шида, а трговине попут Лидла и других робних марки даће грађанима наше општине већи избор производа и могућност избора производа према цени и квалитету. То су ствари које олакшавају свакодневни живот грађана. Данас, захваљујући подршци председника Републике Србије, Александра Вучића, и премијера, Милоша Вучевића, са лакоћом можемо да говоримо о отварању нових радних места.

и чињеници да велике робне марке без страха бирају да дођу у мале средине као што је наша. Сигуран сам да ће овај пројекат допринети економском оснаживању наше општине кроз запошљавање локалног становништва. Наш циљ је да створимо амбијент који ће испунити потребе и жеље наших суграђана, као и да пружимо пријатно искуство свима који нас посете. Уверен сам да ће овај ритејл парк постати важна тачка на мапи нашег града и региона", истакао је председник општине Шид, Зоран Семеновић