Izaberite stranicu
У ЗЕМЉИ ЧЕЛИЧНИХ ПРИЈАТЕЉА

У ЗЕМЉИ ЧЕЛИЧНИХ ПРИЈАТЕЉА

Председник општине Шид, Зоран Семеновић боравио је у радној посети НР Кини. Делегација предвођена члановима Председништва СНС, директором Канцеларије за КиМ, др Петром Петковићем и министром за рад, запошљавање, социјална и борачка питања, Немањом Старовићем састала се са бројним званичницима ове земље и високим представницима Комунистичке партије Кине.

Од Пекинга, Нањинга и Шангаја делегацију Србије дочекали су њени челични пријатељи – Чен Бо, некадашња амбасадорка НР Кине у Србији, директор Института за међународне студије и секретар Центра за истраживање мисли Си Ђипинга о дипломатији, Јин Ли, шеф Пекинга и члан Политбироа Централног комитета КПК, Хуа Јуан, заменик градоначелника Шангаја и члан градског Комитета КПК и многи други.

Срдачан пријем и дочек делегације Србије резултат је изванредних односа двеју земаља и пријатељства које у име својих народа негују председник Републике Србије, Александар Вучић и председник НР Кине, Си Ђипинг.

Била је ово прилика да представници наше земље посете бројне компаније које се баве развојем вештачке интелигенције, културне и историјске знаменитости, упознају се са начином функционисања локалних институција и сервиса и примерима најбоље праксе управљања кинеским метрополама.