Izaberite stranicu
100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ДОБРОВОЉНОГ ВАТРОГАСНОГ ДРУШТВА ШИД

100 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА ДОБРОВОЉНОГ ВАТРОГАСНОГ ДРУШТВА ШИД

Добровољно ватрогасно друштво Шид свечано је обележило велики јубилеј – 100 година постојања. Прослава овог значајног датума отпочела је свечаном седницом Друштва и интонирањем химне Републике Србије.

Након седнице, присутни су имали прилику да обиђу Ватрогасни дом и посете изложбу фотографија, експоната и документације под називом „Ватра: добар слуга, зао господар – 100 година контроле“. Ова изложба приказала је богату историју храбрости и посвећености чланова Добровољног ватрогасног друштва свом граду и својој заједници. Изложба је организована у сарадњи ДВД Шид и МНУ „Илијанум“.

Велику подршку Друштву дао је и председник општине Шид, Зоран Семеновић. Он је овом приликом изразио захвалност и поштовање према раду ватрогасаца кроз деценије, али и према млађим нараштајима који их наслеђују и истакао да су управо они ти који успешно успроводе мисију заштите грађана у свим животним околностима, на темељима богате традиције, храбрости и свог заједништва.

Све присутне поздравио је пригодним говором председник Добровољног ватрогасног друштва, Александар Вучинић.

У оквиру обележавања великог јубилеја, у суботу, 28. септембра у 15.00 часова биће организован Дан отворених врата за децу на адреси Ватрогасног дома у Шиду.