Izaberite stranicu
На данашњој седници СО Шид којом је председавао председник СО Шид Тихомир Стаменковић пред одборницима се нашла 21. тачка Дневног реда. Разматрана је и усвојена измена и допуна Одлуке о буџету општине Шид за 2021. годину. Ниво планираних средстава је 1.558.650.000 динара.
„Што се тиче буџета општине Шид руководили смо се само једним принципом, а то је да буде правичан. Не правимо планове које не можемо да извршимо и сигуран сам да ћемо до краја 2022. године стабилизовати финансије у шидској општини да можемо далеко више новца да улажемо у културу, спорт, образовање, инфраструктуру…и да можемо грађаним да покажемо да Општина не служи ради задовољавања личних него задоваљавања потреба свих грађана без обзира на њихове године, пол, образовање, социјалну категорију, политичку опредељеност, да ли живе на селу или у Шиду“, истакао је председник општине Шид Зоран Семеновић.
У наставку седнице за вршиоца дужности директора ЈКП „Стандард“ именована је Славица Сремац, усвојен је Извештај и остварењу прихода и примања и извршења расхода и издатака Одлуке о буџету општине Шид у првој половини 2021. године, разматран је Извештај о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКП „Водовод“, „Јавна расвета, услуге и одржавање“, „Стандард“ и ЈП „Урбанизам“ за прву половину 2021. године, годишњи Извештај о раду ПУ „Јелица Станивуковић – Шиља“, као и Извештај Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ о примопредаји грађе археолошке завичајне збирке „Градина на Босуту“.