Izaberite stranicu
Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike prof. dr Zorana Mihajlović je danas u Vladi Republike Srbije svečano uručila Ugovore o finansiranju unapređenja energetske efikasnosti u objektima od javnog značaja za jedinice lokalne samouprave i gradske opštine.
Predsednik opštine Šid Zoran Semenović, zajedno sa zamenikom Đorđem Tomićem, potpisao je Ugovor za projekat opštine Šid, koji predviđa ugradnju solarnih kolektora za centralnu pripremu tople potrošne vode u PU “Jelica Stanivuković – Šilja” za objekat Čarolija na Istoku.
Ukupna vrednost projekta je 4.193.000 dinara, dok su sredstva MRE iz budžetskog fonda za unapređenje energetske efikasnost 2.935.100 dinara.
Projekat se realizuje zahvaljujući predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, Vladi Republike Srbije, Kabinetu potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović.
Realizacijom projekta uspostaviće se četiri istovetna sistema sa identičnom hidraulikom i komponentama, a sve u cilju uštede energetske efikasnosti u javnim ustanovama.