Izaberite stranicu
Na teritoriji opštine Šid su u toku radovi na postavljanju vertikalne i obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije i na ugradnji opreme u zonama škola na državnim putevima u naseljenim mestima.
U toku su radovi na postavljanju brzinskih displeja i obeležavanja oznaka na putu u zoni OŠ “Sava Šumanović” u Erdeviku i ugradnja saobraćajnih znakova u zoni OŠ “Sremski front” u Sotu.
“Uređenje zona škola će u značajnoj meri doprineti povećanju stepena bezbednosti učesnika u saobraćaju, a pre svega dece”, rekao je zamenik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić.
Radovi, koji se izvode u skladu sa Projektom saobraćaja i saobraćajne signalizacije na državnim putevima I i II reda kroz naselja na teritoriji opštine Šid, obuhvatiće uređenje 11 zona škola i to u naseljenim mestima: Gibarac, Bačinci, Kukujevci, Sot, Bikić Do, Berkasovo, Adaševci, Jamena, Ljuba, Erdevik i Bingula; finansiraju se sredstvima koje je obezbedila Opština Šid, kroz naplatu kaznih u saobraćaju i sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.