Izaberite stranicu

Војна установа Моровић

Војна установа Моровић налази се на крајњем југозападу Војводине, око 110 км од Београда (аутопутем) на граници са Хрватском, а око 18 км удаљености од града Шида.

Комплекс Моровић газдује са 2.850 хектара шумског комплекса. Ту је и рибњак Брек, природни резерват површине 142 хектара богат шараном, штуком, амуром, тостолобиком и другим слатководним рибама. У срцу посавских шума налази се атрактивно ловиште са изузетним примерцима високе дивљачи као што су: европски јелен, срна, јелен лопатар и дивља свиња.

Да би употпунила слику идеалног места за одмор и рекреацију ВУ Моровић поседује и одржавање зелене површине, спортски терен и кружне стазе које су погодне за разне видове рекреације. Живописна околина, непрегледне шуме и рибњак пружају задовољство у шетњи, лову, риболову и вожњи фијакером. За своје посетиоце ВУ Моровић организује излете и обилазак културно-историјских и верских објеката у окружењу.

Туристичка понуда у Моровићу се реализује у вилама „Срна” и „Кошута”, пет бунгалова и летњиковцу. Вила „Срна” је резиденцијални објекат грађен за бившег председника Тита, са билијар салом, два луксузна апартмана и две двокреветне собе, великом салом са камином, кухињом и трпезаријом. Сала, капацитета до 100 места, погодна је за одржавање семинара, пословних састанака и конференција.