Izaberite stranicu
OPŠTINSKO VEĆE

OPŠTINSKO VEĆE

Na 31. sednici Opštinskog veća razmatrani su izveštaji usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti poslovanja javnih preduzeća. Utvrđen je predlog Odluke o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Šid za period 2022-2028. godine, kao i predlog Odluke o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini opštine Šid.


NASTAVLJA SE VAKCINACIJA GRAĐANA U NASELJENIM MESTIMA OPŠTINE ŠID

NASTAVLJA SE VAKCINACIJA GRAĐANA U NASELJENIM MESTIMA OPŠTINE ŠID

Zamenik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić obišao je punktove za vakcinaciju u naseljenim mestima Adaševci, Višnjićevo i Bačinci u kojima se danas sprovodi imunizacija.
“Opština Šid je u saradnji sa Domom zdravlja Šid i uz pomoć predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića nabavila dodatne doze vakcina za meštane sela šidske opštine koji vakcinu mogu da prime u mesnim ambulantama bez prethodne prijave i bez stvaranja nepotrebnih gužvi u Domu zdravlja Šid”, rekao je Tomić.
Sutra će biti otvoreni punktovi za vakcinaciju u naseljenim mestima Batrovci od 14 časova, Gibarac od 9 časova i Ilinci od 9 do 12 časova.
Molimo sve zainteresovane građane da prilikom dolaska na vakcinaciju poštuju propisane mere, nose masku i drže se fizičke distance.

PREDSTAVNICI OPŠTINE ŠID PROŠLI OBUKU ZA RAZVOJ ONLAJN PLATFORME ZA GRUPNO FINANSIRANJE (CROWDFUNDING)

PREDSTAVNICI OPŠTINE ŠID PROŠLI OBUKU ZA RAZVOJ ONLAJN PLATFORME ZA GRUPNO FINANSIRANJE (CROWDFUNDING)

Predstavnici Opštine Šid prošli su kroz proces projekta „Alternativno finansiranje i donacije za lokalne zajednice u Srbiji“ koji je organizovan u saradnji Nemačkog saveznog ministarstva za privredno saradnju i razvoj (BMZ) putem Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.
Govoreći o stečenom iskustvu na završnom događaju projekta „Alternativno finansiranje i donacije za lokalne zajednice u Srbiji“ koji su organizovali NALED i asocijacija Loud Crowd. Predsednik opštine Šid Zoran Semenović istakao je važnost ovakvih i sličnih projekata za razvoj malih sredina, kao što je šidska opština, koja znanje stečeno mogu da primene da na što jednostavniji i transparentniji način privuku donatore kroz uključivanje civilnog sektora.