Izaberite stranicu

Општина Шид и Управа за финансирање и подстицање енергетске ефикасности при Министарству рударства и енергетике, су и ове године потписале Уговор o суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова који спроводи општина Шид. На тај начин, тридесет породица из наше општине реализоваће до краја године мере које ће допринети побољшању услова њиховог становања, рационалној употреби ресурса, али и стварању уштеда у кућном буџету.

За време трајања Јавног конкурса, грађани општине Шид имали су прилику да се пријаве за једну од седам мера енергетске санације, док се највећи број домаћинстава определио за замену спољњих прозора и врата.

Данас je заменик председника општине Шид и председник Комисије за реализацију мера енергетске санације на територији општине Шид, Ђорђе Томић, доделио тројне уговоре закључене између Општине Шид, извођача радова и грађана. Комисији, грађанима и извођачима радова предстоји фаза реализације мера енергетске санације, као предуслов обезбеђивања услова за енергетску уштеду и енергетску стабилност.