Izaberite stranicu
ČEDOMIR BOŽIĆ OBIŠAO PREDUZEĆE ZA PRERADU LEŠNIKA PAM PROMET U ERDEVIKU

ČEDOMIR BOŽIĆ OBIŠAO PREDUZEĆE ZA PRERADU LEŠNIKA PAM PROMET U ERDEVIKU

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić obišao je proizvodni pogon za preradu lešnika firme PAM PROMET u Erdeviku, kojoj su na Konkursu za preradu voća i povrća dodeljena sredstva za subvencionisanje opreme za proizvodnju. Prema rečima sekretara Božića pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo nastaviće da putem sličnih konkursa pomaže malim i srednjim preduzećima koji su noseći stubovi srpske privrede.


PRVA HARMONIKA OPŠTINE ŠID

PRVA HARMONIKA OPŠTINE ŠID

Aleksandar Slavujević, učenik OMŠ „Filip Višnjić“ Šid osvojio je prvo mesto na ovogodišnjem Republičkom takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije koje je održano u OMŠ „Kosta Manojlović“ u Zemunu.
Slavujević, koji pohađa muzičku školu u klasi nastavnice Ljiljane Đačanin, trijumfovao je u veoma jakoj kategoriji učenika četvrtih razreda muzičkih škola sa teritorije Republike Srbije.
Mladi virtuoz na harmonici do sada se sa velikim uspehom takmičio na različitim manifestacijama takmičarske kategorije i osvajao priznanja, ovim uspehom nastavlja da opravdava status prve harmonike opštine Šid.
Opština Šid mu ovim putem čestita na postignutom uspehu i želi još mnogo sjajnih nastupa i uspeha.
POSETA TATJANE MATIĆ, MINISTARKE TURIZMA, TRGOVINE I TELEKOMUNIKACIJA OPŠTINI ŠID

POSETA TATJANE MATIĆ, MINISTARKE TURIZMA, TRGOVINE I TELEKOMUNIKACIJA OPŠTINI ŠID

Danas je našu opštinu posetila Tatjana Matić, ministarka turizma, trgovine i telekomunikacija u pratnji ministarke bile su i Violeta Jovanović, izvršna direktorka NALED-a, En Godfri, supruga ambasadora SAD, Valeri Norman, supruga ambasadora Kanade i članovi Kabineta.
Goste je pozdravio predsednik opštine Šid, Zoran Semenović i u razgovoru sa ministarkom dao punu podršku razvoju kulturnog turizma i Etno mreže zanatskih udruženja. Cilj posete je da se promoviše podrška ženskom preduzetništvu u segmentu zanatstva i kulturnog turizma čiji razvoj se podstiče delovanjem Etno mreže i zanatskih udruženja u saradnji sa gradovima ( turističkim organizacijama i galerijama), NALEDO-om i međunarodnom zajednicom. U okviru posete gosti su posetili Galeriju slika „ Sava Šumanović“ i Muzej naivne umetnosti „ Ilijanum“.

SEDNICA SO ŠID

SEDNICA SO ŠID

Na današnjoj sednici SO Šid odbornici su usvojili Plan detaljne regulacije crpne stanice „Moharač“ u KO Erdevik i KO Bingula.
Razmatrana je i usvojena Odluka o skidanju useva sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, koje se nalazi na teritoriji opštine Šid. Načelnik Opštinske uprave Šid Bojana Mravik istakla je da je u poslednje vreme bilo dosta nenamenskog korišćenja i ulaska u posed državnog zemljišta u javnoj svojini opštine Šid. Ovom odlukom regulisaće se način korišćenja državnog zemljišta, a svako nelegalno korišćenje biće zakonski sankcionisano.