Izaberite stranicu
ЧЕДОМИР БОЖИЋ ОБИШАО ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРЕРАДУ ЛЕШНИКА ПАМ ПРОМЕТ У ЕРДЕВИКУ

ЧЕДОМИР БОЖИЋ ОБИШАО ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПРЕРАДУ ЛЕШНИКА ПАМ ПРОМЕТ У ЕРДЕВИКУ

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић обишао је производни погон за прераду лешника фирме ПАМ ПРОМЕТ у Ердевику, којој су на Конкурсу за прераду воћа и поврћа додељена средства за субвенционисање опреме за производњу. Према речима секретара Божића покрајински секретаријат за пољопривреду, водопривреду и шумарство наставиће да путем сличних конкурса помаже малим и средњим предузећима који су носећи стубови српске привреде.


ПРВА ХАРМОНИКА ОПШТИНЕ ШИД

ПРВА ХАРМОНИКА ОПШТИНЕ ШИД

Александар Славујевић, ученик ОМШ „Филип Вишњић“ Шид освојио је прво место на овогодишњем Републичком такмичењу музичких и балетских школа Србије које је одржано у ОМШ „Коста Манојловић“ у Земуну.
Славујевић, који похађа музичку школу у класи наставнице Љиљане Ђачанин, тријумфовао је у веома јакој категорији ученика четвртих разреда музичких школа са територије Републике Србије.
Млади виртуоз на хармоници до сада се са великим успехом такмичио на различитим манифестацијама такмичарске категорије и освајао признања, овим успехом наставља да оправдава статус прве хармонике општине Шид.
Општина Шид му овим путем честита на постигнутом успеху и жели још много сјајних наступа и успеха.
ПОСЕТА ТАТЈАНЕ МАТИЋ, МИНИСТАРКЕ ТУРИЗМА, ТРГОВИНЕ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА ОПШТИНИ ШИД

ПОСЕТА ТАТЈАНЕ МАТИЋ, МИНИСТАРКЕ ТУРИЗМА, ТРГОВИНЕ И ТЕЛЕКОМУНИКАЦИЈА ОПШТИНИ ШИД

Данас је нашу општину посетила Татјана Матић, министарка туризма, трговине и телекомуникација у пратњи министарке биле су и Виолета Јовановић, извршна директорка НАЛЕД-а, Ен Годфри, супруга амбасадора САД, Валери Норман, супруга амбасадора Канаде и чланови Кабинета.
Госте је поздравио председник општине Шид, Зоран Семеновић и у разговору са министарком дао пуну подршку развоју културног туризма и Етно мреже занатских удружења. Циљ посете је да се промовише подршка женском предузетништву у сегменту занатства и културног туризма чији развој се подстиче деловањем Етно мреже и занатских удружења у сарадњи са градовима ( туристичким организацијама и галеријама), НАЛЕДО-ом и међународном заједницом. У оквиру посете гости су посетили Галерију слика „ Сава Шумановић“ и Музеј наивне уметности „ Илијанум“.

СЕДНИЦА СО ШИД

СЕДНИЦА СО ШИД

На данашњој седници СО Шид одборници су усвојили План детаљне регулације црпне станице „Мохарач“ у КО Ердевик и КО Бингула.
Разматрана је и усвојена Одлука о скидању усева са пољопривредног земљишта у државној својини, које се налази на територији општине Шид. Начелник Oпштинске управе Шид Бојана Мравик истакла је да је у последње време било доста ненаменског коришћења и уласка у посед државног земљишта у јавној својини општине Шид. Овом одлуком регулисаће се начин коришћења државног земљишта, а свако нелегално коришћење биће законски санкционисано.

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ ПОКРАЈИНЕ И ОПШТИНЕ ШИД, ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОПРЕДЕЛИЛА ОПШТИНИ ШИД СРЕДСТВА У ВИСИНИ ОД СКОРО 20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЛОКАЛНИ РАЗВОЈ

НАСТАВАК ДОБРЕ САРАДЊЕ ИЗМЕЂУ ПОКРАЈИНЕ И ОПШТИНЕ ШИД, ПОКРАЈИНСКА ВЛАДА ОПРЕДЕЛИЛА ОПШТИНИ ШИД СРЕДСТВА У ВИСИНИ ОД СКОРО 20 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ И ЛОКАЛНИ РАЗВОЈ

Председник покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас у згради покрајинске владе уговоре за суфинансирање пројеката из области пољопривреде и локалног развоја председнику општине Шид Зорану Семеновићу.
Општина Шид је од покрајинске владе посредством секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство и секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправо добила средства у висини од 19.800.000 динара за реализацију пројеката из пољпоривреде и локалног развоја.
Председник општине Шид Зоран Семеновић рекао је да данашње уручивање уговора представља наставак одличне сарадње између Општине Шид и покрајинске владе. Он се захвалио покрајинској влади и председнику Игору Мировићу на свему што су учинили и настављају да чине за општину Шид, као и покрајинском секретару за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомиру Божићу и секретару за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александру Софићу.
Према речима председника Семеновића, опредељена средства биће намењена за израду пројектно-техничке документације трга Саве Шумановића у парку у центру града, на месту старе фонтане, изградњу атарског пута цементном стабилизацијом од насеља Бељњача у Шиду до излетишта Липовача и наставак комасације у катастарској општини Моровић.