Izaberite stranicu
ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

У среду, 26.јуна 2024. године на територији општине Шид вршиће се третман сузбијања комараца. Третман ће бити изведен уређајима из ваздуха препаратом Neopirox Lambda 2.0 и уређајима са земље препаратом Aqua K-Othrine и трајаће од 19.00 – 22.00 часа.

Моле се пчелари да предузму све неопходне мере заштите пчела и кошница.


РУШЕЊЕ МАЈСКОГ ДРВЕТА У БИКИЋ ДОЛУ

РУШЕЊЕ МАЈСКОГ ДРВЕТА У БИКИЋ ДОЛУ

Мештани Бикић Дола чувају стари народни обичај „Рушење мајског дрвета“. Mајско дрво сади се пред 1.мај и руши се на хришћански празник Духови. Украшено шареним тракама како би година била родна и весела, мајско дрво носи и симболику љубави.

Песма, игра, поезија и смех – тако је данас било у Бикић Долу. Домаћин манифестације, КПД „Иван Котљаревски“ из Бикић Дола припремило је богат програм у сарадњи са културно уметничким друштавима са територије општине Шид, док је за смех био задужен глумац Владимир Балашћак.

Данашњој манифестацији присуствовао је и председник СО Шид, Тихомир Стаменковић, који је у име Општине Шид примио захвалницу КПД „Иван Котљаревски“ и УЖ „Бикићанке“ за дугогодишњу сарадњу и подршку у раду. Данашњу манифестацију подржао је својим присуством и председник Националног савета русинске националне мањине, Јоаким Рац.