Izaberite stranicu
У СУСРЕТ ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

У СУСРЕТ ПОЧЕТКУ НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Председник општине Шид, Зоран Семеновић, обишао је данас са својим сарадницима ОШ „Бранко Радичевић“, која је прва дочекала најмлађе школарце – прваке.

„Нека вам овај дан остане у сећању као почетак вашег путовања кроз свет знања и учења. Пред вама су године откривања нових светова, нових пријатељства и разних изазова. Ваши родитељи, учитељи, и ми смо ту да вас на том путу, свако својим снагама, подржимо“ рекао је председник општине.

Као и сваке године, општина Шид је обезбедила пригодне поклоне за све прваке – свеске које ће исписати својим првим словима и оловке којима ће сабрати своје прве цифре.

У ОШ „Бранко Радичевић“ кренуће 102 првака – 72 у Шид, 6 у Гибарац, 11 у Бачинце 11, а 13 у Кукујевце


ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД

ПОДСТИЦАЈНА СРЕДСТВА ЗА ПРЕДУЗЕТНИКЕ СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД

Председник општине Шид, Зоран Семеновић, данас је свечано потписао уговоре о додели подстицајних средстава са привредницима са територије општине Шид. Средства су намењена развоју делатности кроз набавку репроматеријала, потрошног материјала, куповине нових машина и опреме. Општина Шид определила је за ову намену 8.780.992,47 динара, где је сваком предузетнику одобрено управо онолико средстава колико је и тражио.

„Било да је реч о фризерима, аутомеханичарима, пекарима или рачуновођама, све су то делатности које наш живот чине лакшим, а нашу заједницу бољом“, истакао је председник општине Шид и изразио задовољство што је општина данас у могућности да подржи и на овај начин захвали свим предузетницима који свој посао граде у нашој општини, посебно нагласивши да ће општина, у складу са могућностима, и убудуће наставити да подржава рад својих привредника.


СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 30.08.2024.

СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА 30.08.2024.

На данашњој, 5. седници Општинског већа разматрано је шеснаест тачака дневног реда.

О степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања за период јануар – јун извештавали су директори јавних предузећа.

Разматране су тачке из области рада Одељења за урбанизам, комунално стамбена и имовинско правна питања, као и тачке које се односе на дефинисање, унапређење и прецизирање правних аката који регулишу рад општинских органа и радних тела СО Шид, како би се осигурала јасна примена закона и прописа у складу са важећим законодавством.


ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА У ШКОЛСКОЈ 2024./2025.

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗАХТЕВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ВИСИНИ 20% ОД ЦЕНЕ МЕСЕЧНЕ ПРЕТПЛАТНЕ КАРТЕ

ЗАХТЕВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ТРОШКОВА ПРЕВОЗА УЧЕНИКА СРЕДЊЕ ШКОЛЕ У ВИСИНИ 50% ОД ЦЕНЕ МЕСЕЧНЕ ПРЕТПЛАТНЕ КАРТЕ