Izaberite stranicu
UREĐENJE ATARSKIH PUTEVA U MOLOVINU

UREĐENJE ATARSKIH PUTEVA U MOLOVINU

Na području šidske opštine, u katastarskoj opštini Molovin, u toku je uređenje atarskih puteva i otresišta. Trenutno se izvode radovi na nasipanju struganog asfalta i ravnanju površina kako bi se omogućila veća bezbednost i prohodnost ali i nesmetan prolazak poljoprivrednih mašina i putničkih vozila. Sredstva za uređenje atarskih puteva obezbeđena su iz budžeta opštine Šid.

SEDNICA SO ŠID

SEDNICA SO ŠID

Na desetoj sednici SO Šid, održanoj u sali Kulturno obrazovnog centra, odbornici su usvojili predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Šid za 2021. godinu, radi uravnotoženja budžeta zbog povećanja prihoda i primanja do kojih je došlo zbog uvećanja prihoda za kapitalne projekte, koji će biti realizovani tokom ove godine. Razmatrana je i usvojena Odluka o nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Šid, reč je o poljskim, seoskim, putevima na nasipima i za odbranu od poplava, koji nisu kategorisani kao državni putevi, a nalaze se na 2.180 katastarskih parcela.Direktor Galerije „Sava Šumanović“ Vesna Burojević razrešena je funkcije, a za novog direktora, na predlog Opštinskog veća, imenovana je Jovana Lakić, koja će tu funkciju obavljati u periodu od četiri godine.

TRODNEVNA OBUKA ZA LIČNE PRATIOCE DETETA

TRODNEVNA OBUKA ZA LIČNE PRATIOCE DETETA

U organizaciji Opštine Šid u sali SO Šid danas je započela trodnevna obuka „Lični pratilac deteta – korak po korak“ koju sprovodi Društvo za cerebralnu dečju paralizu Ivanjica u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Nacionalnom alijansom za lokalni ekonomski razvoj (NALED). Na samom početku obuke polaznike je pozdravio predsednik opštine Šid Zoran Semenović i poželeo im srećan rad. Obuci pored polaznika iz opštine Šid učestvuju i polaznici iz Sremske Mitrovice i Rume.

ALARMANTNA SITUACIJA U OPŠTINI ŠID DRAMATIČNO SE POVEĆAVA BROJ POZITIVNIH NA COVID – 19

ALARMANTNA SITUACIJA U OPŠTINI ŠID DRAMATIČNO SE POVEĆAVA BROJ POZITIVNIH NA COVID – 19

Broj obolelih od virusa COVID – 19 u opštini Šid raste iz dana u dan, trenutno su 184 osobe pozitivne. Većina obolelih je zaražena novim, daleko zaraznijim i opasnijim, britanskim, sojem virusa, dok je ukupan broj vakcinisanih osoba 6.360.“Stanje u opštini Šid nije dobro, broj obolelih raste i većina njih je zaražena britanskim sojem. Jedini način za borbu protiv virusa korone je vakcinacija. Zahvaljujući Vladi i predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, građani mogu da se vakcinišu u Domu zdravlja, jednom od tri ponuđene vakcine: sinofarm, astra-zeneka ili fajzer. Ovim putem ih pozivam da situaciju shvate ozbiljno i da se u što većoj meri prijave za vakcinaciju“, rekao je predsednik SO Šid Tihomir Stamenković zahvalivši se medicinskim radnicima Doma zdravlja u Šidu na svemu što čine u borbi protiv virusa korone u proteklih godinu dana.Odlukom Štaba za vanredne situacije opštine Šid rad ugostiteljskih objekata suspendovan je do daljnjeg. Šef inspekcijske službe opštine Šid Igor Mihajlović rekao je da inspekcijski službenici redovno izlaze na teren i vrše kontrolu pridržavanja propisanih mera i kažnjavaju sve one koji pomenute mere krše. Mihajlović je rekao da se vlasnici ugostiteljskih objekata i većina građana pridržavaju propisanih mera i zahvalio im se na tome, ali i istakao da postoje i oni građani koji i posle godinu dana neozbiljno shvataju pandemiju i zaraženi se kreću po gradu i šire zarazu i dovode u opasnost zdravlje i život svih nas. Mihajlović je pozvao sve građane koji imaju informacije o pojedincima koji krše propisane mere, pre svega one koji se kreću po gradu zaraženi umesto da su u izolaciji, da ih prijave nadležnima iz inspekcijske službe Šid. Svi zainteresovani građani koji do sada nisu primili vakcinu, a žele da se vakcinišu mogu se prijaviti na broj telefona 0800 – 222 – 334 ili na brojeve telefona lokalnog pozivnog centra 064 – 8795 – 010; 064 – 8795 – 011; 064 – 8795 -012; 064 – 8795 – 013 ili na broj 022 – 711 – 001, a takođe mogu se prijaviti i preko portalaE – uprave: euprava.gov.rs.