Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Одборници Скупштине општине Шид су на седници одржаној у петак, 20. јула, донели решења о разрешењу Драгана Гутића и Живана Илића, досадашњих чланова Општинског већа. Након спроведеног поступка избора, тајним гласањем, за нове чланове Општинског већа изабрани су Милош Милошевић и Теа Милић.

На основу усвојених измена и допуна Одлуке о радноправном статусу чланова Општинског већа, Александра Жигић, члан Општинског већа, убудуће ће бити на сталном раду. Одборници локалног парламента упознати су са променом шефа одборничке групе СПС-ЈС, на чијем челу ће у будуће бити Милош Радека. Такође, потврђен је мандат одборнику Јови Лазићу, са листе СПС-ЈС, након поднете оставке Дејана Логарушића.

Скупштина општине Шид је, након проширења дневног реда, донела Одлуку о присупању изради Статута Општине Шид и Одлуку о спровођењу Јавног конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач СО Шид. Локални парламент усвојило је Предлог програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији Општине Шид.

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Скупштина општине Шид усвојила је предлог о разрешењу директора Установе за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Небојше Ковачевића, који је поднео оставку на ову функцију. За вршиоца дужности директора у овој јавној установи именован је Никола Тарајић. Донета је Одлука оутврђивању назива нових, проширењаназива постојећих улица и називазаселака у насељеним местима уОпштини Шид и Одлука о отуђењу земљишта у јавној својини у К. О. Шид.Донета су решења о изменама чланова у скупштинским одборима и општинским комисијама.

22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Одборници локалног парламента усвојили су предлоге измена решења о именовању чланова школских одбора у основним школама и Музичкој школи „Филип Вишњић“, те Гимназији „Сава Шумановић“, те усвојили и измене решења о именовању надзорних одбора и управних одбора у више јавних предузећа и установа. Такође, усвојене су и измене Предлога Одлуке о оснивању и именовању Савета за безбедност Општине Шид.

Донета су решења о разрешењу и именовању Комисије за општинска признања и решење о изменама Решења о образовању Комисије за спровођење поступка јавног надемтања за давање у закуп пољопривредног земљишта у државној својини.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости 22. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД