Општина Шид

Ви сте овде: Насловна E - управа Виртуелни матичар Инфо Новости ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови Општинског већа су, на седници одржаној у уторак, 23.октобра, утврдили Предлог Статута Општине Шид који ће бити достављен надлежном министарству на давање мишљења, а потом ће се наћи пред одборницима Скупштине општине Шид.

Разматране су и утврђене измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, Општинском правобранилаштву и стручним службама Општине Шид, као и допуне Одлуке о платама и накнади трошкова функционерима општине Шид, одборницима Скупштине и члановима радних тела. Такође, утврђен је Предлог одлуке о преносу права управљања на водоводу у Соту на ЈКП Водовод Шид.

Утврђен је Предлог одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Скупштина општине Шид. Општинско веће је утврдило и Предлог одлуке о измени Одлуке о оснивању и именовању Комисије за утврђивање присутности и сузбијања генетски модификованих организама.

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Разматран је Извештај о раду за претходни и годишњи План рада Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“, на које је Општинско веће дало сагласност, те утврђен Предлог Решења о именовању Општинског савета родитеља. Усвојене су измене Решења о образовању и именовању Привремених тела у осамнаест месних заједница на подручју шидске општине.

На седници Општинског већа донето је Решење о разрешењу Ивице Јовића са места повереника за избеглице. Послове повереника за избеглице убудуће ће обављати Дејан Којић. Општинско веће донело је закључак о покретању поступка за реализацију пројекта Јавно-приватног партнерства са елементима концесије, те решење о образовању Тима за израду концесионе документације.

Разматрани су и усвојени предлози Комисије за доделу средстава за програме и пројекте из области спорта за доделу нераспоређених средстава за 2018. годину и Комисије за доделу средстава за редовне активности и програме удружења. Такође Општинско веће разматрало је и утврдило предлоге школа за разрешење и именовање чланова Школских одбора, те друга питања из делокруга надлежности Општинског већа.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна E - управа Виртуелни матичар Инфо Новости ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА