Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна Одељења Саветник за заштиту права пацијената Инфо Новости ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Саветник за заштиту права пацијената

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Чланови Општинског већа су, на седници одржаној у уторак, 23.октобра, утврдили Предлог Статута Општине Шид који ће бити достављен надлежном министарству на давање мишљења, а потом ће се наћи пред одборницима Скупштине општине Шид.

Разматране су и утврђене измене и допуне Правилника о организацији и систематизацији радних места у Општинској управи, Општинском правобранилаштву и стручним службама Општине Шид, као и допуне Одлуке о платама и накнади трошкова функционерима општине Шид, одборницима Скупштине и члановима радних тела. Такође, утврђен је Предлог одлуке о преносу права управљања на водоводу у Соту на ЈКП Водовод Шид.

Утврђен је Предлог одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора јавних предузећа чији је оснивач Скупштина општине Шид. Општинско веће је утврдило и Предлог одлуке о измени Одлуке о оснивању и именовању Комисије за утврђивање присутности и сузбијања генетски модификованих организама.

ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Разматран је Извештај о раду за претходни и годишњи План рада Предшколске установе „Јелица Станивуковић Шиља“, на које је Општинско веће дало сагласност, те утврђен Предлог Решења о именовању Општинског савета родитеља. Усвојене су измене Решења о образовању и именовању Привремених тела у осамнаест месних заједница на подручју шидске општине.

На седници Општинског већа донето је Решење о разрешењу Ивице Јовића са места повереника за избеглице. Послове повереника за избеглице убудуће ће обављати Дејан Којић. Општинско веће донело је закључак о покретању поступка за реализацију пројекта Јавно-приватног партнерства са елементима концесије, те решење о образовању Тима за израду концесионе документације.

Разматрани су и усвојени предлози Комисије за доделу средстава за програме и пројекте из области спорта за доделу нераспоређених средстава за 2018. годину и Комисије за доделу средстава за редовне активности и програме удружења. Такође Општинско веће разматрало је и утврдило предлоге школа за разрешење и именовање чланова Школских одбора, те друга питања из делокруга надлежности Општинског већа.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна Одељења Саветник за заштиту права пацијената Инфо Новости ОДРЖАНА 73. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА