Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Успостављање сарадње са Културном заједницом Крајине

Успостављање сарадње са Културном заједницом Крајине

uspostavljanje saradnje sa kulturnom zajednicom krajine

У посети нашој општини 05. септембра, боравили су представници Културне заједнице Крајине из Београда, који су заједно са МЗ Кукујевци били домаћини спортским новинарима београдских редакција.

Програм ове целодневне посете, предвидео је и конференцију за новинаре у сали СО Шид, на којој је у име гостију говорио Жељко Кукић а испред локалне самоуправе новинарима су се обратили, председник општине Никола Васић, заменик председника општине Срђан Малешевић и председник СО др Бранислав Мауковић. Председник општине говорио је о геостратешком положају општине, мултиетичности средине као и о привредним и културним актуелностима, интеграцији избеглица у нашој општини и посебно се осврнуо на стање у МЗ Кукујевци ,где је структура становништва у највећој мери измењена након ратних дешавања.

Жељко Кукић је представио Културну заједницу Крајине, нагласивши да се ради о нестраначкој организацији за заштиту интегритета Крајине и крајишника и захвалио домаћинима на пријему, након чега је челницима општине доделио признања и захвалнице. Шид је мултиетична средина у коју се током деведесетих доселио велики број крајишника, који се овде захваљујући добром односу са овдашњим становништовом и локалном влашћу, лако и брзо прилагодио и одомаћио.

Након конференције за новинаре, уследио је обилазак Галерије слика „Сава Шумановић“, након чега су гости посетили Кукујевце, где је уприличен обилазак фарме коза а одиграна је и утакмица озмеђу ветерана ФК „Обилић“ и екипе спортских новинара, као и богат културно уметнички програм.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Успостављање сарадње са Културном заједницом Крајине