Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Сремски свињокољ и кобасицијада

Сремски свињокољ и кобасицијада

sremski svinjokolj i kobasicijada

Протеклог викенда, у организацији СКУД „Једнота“ Шид и Туристичке организације Шид, а под покровитељством Oпштине Шид, одржана je 17. по реду манифестација „Сремски свињокољ и кобасицијада“.

Свечаном отварању присуствовао је велики број наших суграђана као и гостију из земље и региона, а обратио им се председседник Скупштине општине Шид, др Бранислав Мауковић који је отварајући манифестацију пожелео такмичарима срећу а гостима пријатан боравак у нашем граду. На платоу испред Спортског центра Шид, одржана су такмичења у дисциплинама типичним за Срем, а док су такмичења трајала, посетиоци су били у прилици да разгледају штандове са рукотворинама жена из удружења са подручја наше општине, као и у музици тамбураша, трубача и програму који су приредили чланови културно уметничких друштава.

У такмичењу у брзој обради меса победила је екипа кланице и прераде меса „Агропапук“ Кукујевци, у прављењу кобасице најбоља је била екипа кланице „Јањић“ из Шида, а у дисциплини брзо једење кобасице победио је Милан Лазић из Шида. Надамо се да ће и такмичари и гости понети само позитивне утиске са овогодишњег такмичења а да ће наредне године, ова манифестација која сада има међународни каратктер, окупити још већи број учесника.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Сремски свињокољ и кобасицијада