Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Тридесета седница Општинског већа

Тридесета седница Општинског већа

 trideseta sednica opstinskog veca

На почетку данашње седнице Општинског већа, разматран је и једногласно усвојен Предлог Споразума о сарадњи и спровођењу заштите жртава насиља у породици и жена у партнерским односима, на територији општине Шид.

Чланови већа разматрали су и финансијске планове свих 19 Месних заједница за 2014. годину и утврдили Предлоге Решења о давању сагласности на исте. Разматран је програм пословања Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Шид и утврђен Предлог Решења о давању сагласности на исти. Пред члановима већа, данас су се нашли и програми рада Културно образовног центра Шид, Установе за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Шид, Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ Шид, Галерије слика „Сава Шумановић“ – Установа културе од националног значаја, Музеја наивне уметности „Илијанум“ и ПУ „Јелица Станивуковић Шиља“.

Утврђен је предлог Одлуке о ангажовању екстерног ревизора и Предлози Решења о разрешењу заменика члана, секретара и заменика секретара Изборне комисије општине Шид и Предлози Решења о именовању истих. На дневном реду данашње седнице разматран је и Предлог решења о разрешењу досадашњег директора Јавне установе социјалне заштите Центар за социјални рад „Шид“ у Шиду, због истека мандата и утврђен је Предлог Решења о именовању Шинка Драгане на ту функцију. Донето је Решење о образовању Комисије за утврђивање основаности захтева и висине накнаде штете настале услед уједа напуштених животиња. Комисију ће чинити хирург, ветеринар и дипломирани правник.

Општинско веће разматрало је и Информацију о намерама за братимљење са општинама са територије АП Косово и Метохија. На данашњој седници донета је и одлука да функцију саветника за заштиту права пацијената обавља Дејан Логарушић.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости Тридесета седница Општинског већа