Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Конференција за новинаре општинског Штаба за ванредне ситуације

Конференција за новинаре општинског Штаба за ванредне ситуације

 stab za vanredne situacije opstine sid9

На конференцији за новинаре сазваној данас а поводом проглашења ванредног стања на територији Републике Србије, командант општинског Штаба за ванредне ситуације председник општине Шид Никола Васић и члан штаба Мирослав Буљчик говорили су о ситуацији на територији наше општине.

Чланови штаба данас и претходних дана одржавали су седнице штаба након којих су формиране тимови који су обилазили терен и у ходу решавали настале проблеме у координацији са командантом штаба. Охрабрује чињеница да на територији шидске општине до сада није било потребе за предузимањем мера евакуације али је ситуација у појединим месним заједницама као што су Јамена, Илинци, Вашица, Адашевци и Шид била веома озбиљна.

Највећи проблем настао је у Кукујевцима али је заједничким ангажовањем штаба и јавних предузећа до касно у ноћ, проблем превазиђен и притисак воде на главни колектор смањен. Треба напоменути да је овде била потребна сарадња са ЈП Железнице Србије. Још није извучена вода из атара и њива тако да ће настала штета бити тек касније утврђена од стране за то формиране комисије. Председник Васић истакао је и то да данас имамо један блажи проблем у насељеном мести Моловин где се појавило клизиште на путу али екипа је већ на терену и у току поподнева очекује се решавање и овог проблема.

Председник је апеловао на грађане да не шире дезинформације као што је та да је брана на Сотском језеру напукла. Брана на овом језеру није оштећена само је ниво воде повећан што се решава истицањем воде на бочним пропустима након чега опасности не би требало да буде. Члан штаба Мирослав Буљчик надовезао се на изјаву председника општине и председника штаба за ванредне ситуације, говорећи о стању на водама првог реда на територији наше општине. Водостаји Саве и Босута су од јуче повећани али пумпе раде и насипи издржавају те опасности за грађанство нема.

Охрабрујућа је и вест, да је водостај Босута на територији Републике Хрватске ко Винковаца последњих неколико сати у стагнацији. Конференција је закључена апелом на грађане да не шире дезинформације и да у складу са својим могућностима омогуће отицање воде у каналима испред својих кућа.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Конференција за новинаре општинског Штаба за ванредне ситуације