Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Изабрана најлепша чобаница

Изабрана најлепша чобаница

najlepsa cobanica

 У оквиру привредно туристичке манифестације “Сремски ручак чобански 2015.године”, јуче је у Дому културе у Бачинцима,  уприличена изложба слика удружења сликара наше општине,  као и богат културно уметнички програм у ком су учешће узела културно уметничка друштва КПД “Драгутин Драген Колесар” из Бачинаца, КУД “Филип Вишњић” Вишњићево, КУД “Босут” из изстог места и КУД “Младост” Сремска Рача.

Такђе синоћ,  у оквиру манифестације традиционално је организован избор најлепше чобанице. Одлуком, стручног жирија, ове године титулу је понела Бојана Јањић из Ердевика,  а за прву и другу пратиљу проглашене су Драгана Ковачевић из Сремске Раче и Марина Маријановић из Вишњићева.

Централни догађај манифестације, такмичење у кувању овчијег парикаша биће одржано у суботу 29. августа на ранчу “Чесмин ДО”. Осим такмичења планиран је и низ пратећих садржаја као што је такмичење деце у пецању, изложба голубова, украсне живине и кунића, дефиле фијакера, чобански вишебој, такмичењеу шишању оваца маказама и машином за шишање, трка магараца, изгложба оваца, коза и магараца, изложба ручних радова жена из удружења са територије наше општине...

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Изабрана најлепша чобаница