Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Упис у други,трећи и четврти разред средњих школа

Упис у други,трећи и четврти разред средњих школа

upis 2015

 У средњим школама у Шиду, почео је упис ученика у други, трећи и четврти разред. У Гимназији “Сава Шумановић” ученици су докуметацију предавали данас. 

Према речима Јована Комленца школског психолога у гиманазији, у току су и припреме за наредну школску годину, у која почиње као и у осталим школама у Србији, првог септембра.Гиманазија “Сава Шумановић” је гимназија општег смера, са једним одељењем економског смера у свакој генерацији, а од ове године, ова установа може се похвалити једном новином. Наиме, од првог септембра, наставу ће похађати и прваци у новоформираном одељењу друштвено-језичког смера. Гимназија ће и даље својим ученицима пружати свестрано образовање са циљем формирања зреле личности.

Техничка школа Никола Тесла” у нову школску годину улази са 18 одељења, што је максималан број. Укупан број ученика у школи је 450. Образовање у овој школи траје три и четири године, а ученици се образују у четири подручја рада: пољопривреда, производња и прерада хране (смер-пољопривредни теничар), трговина, угоститељство, туризам (смер-трговац), машинство и обрада метала (смерови- машински техничар за компјутерско конструисање, аутомеханичар и бравар) и електроника (смер-електротехничар рачунара). Зграда је у одличном стању, а школа може да се похвали и новим отвореним спортским тереном и спортским реквизитима .... Важно је напоменути да су радници и ученици ове школе поставили заштитну ограду око игралишта а средства за то су обезбеђена из општинског буџета. Директор школе, Јово Дрезга истакао је да запослени у овој школи спремно дочекују нову школску годину у којој их чекају и нови изазови.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Упис у други,трећи и четврти разред средњих школа