Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ САВА ШУМАНОВИЋ

Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић обишао је данас радове на поставци новог асфалта у улици Саве Шумановића у Шиду.

106. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Данас је заседало општинско веће. Пред већницима се нашло 57. тачака дневног реда. Између осталог, разматрано је пословање јавних предузећа и измене финансијског плана Месних заједница. Милан Филиповић наставиће да врши функцију општинског правобраниоца пошто су му већници једногласном одлуком одобрили нови петогодишњи мандат. Пред већницима се нашао и предлог одлуке о буџету за 2020. годину који је образложио заменик председника општине Шид Зоран Семеновић.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ШИД ЗА 2020. ГОДИНУ

У сали Скупштине општине Шид одржана је јавна презентација буџета за 2020. годину који је образложила Јадранка Недић, руководилац одељења за финансије. Пројектовани приходи и расходи за 2020. годину су 1.392.250.000 (словима: милијарду три стотине деведесет два милиона две стотине педесет хиљада) динара. Јавна расправа је трајала 20 дана, од 22.11.2019. до 11.12.2019. године, током овог периода на адресу Општинске управе пристигао је велики број предлога и сугестија грађана, организација и удружења.

ДЕЈАНУ ЈОКИЋУ НАГРАДА СПОРТСКОГ САВЕЗА ВОЈВОДИНЕ

Најзначајније покрајинско признање у области спорта, награда Спортског савеза Војводине “Јован Микић Спартак”, додељено је по 52. пут у Културној станици „Еђшег“ у Новом Саду. Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос у области спорта, уручена је истакнутом бившем стрелцу др Иди Кабок.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ШИД

Општина Шид свечано је обележила Дан Општине, 6. децембар, сећање на дан када је 1944. године шидска општина ослобођена у Другом светском рату. Поводом Дана Општине Шид одржана je свечана седница Скупштине општине Шид и академија у сали Културно образовног центра.

НОВЕ ТАКСИ ОЗНАКЕ

Општина Шид обезбедила је бесплатне кровне ознаке за такси превознике. Зоран Семеновић заменик председника општине Шид и Игор Михајловић саобраћајни инспектор уручили су нове кровне ознаке таксистима са територије општине Шид.

365 САДНИЦА ЗА 365 ЗЕЛЕНИХ ДАНА

Општина Шид подржала је акцију озелењавања у склопу Зелене недеље у АП Војводини. Акцији се одазвао велики број грађана шидске општине који су на пешачкој стази између Шида и Адашеваца, заједно са представницима локалне самоуправе, посадили 365 садница тополе.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости