Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 4

EU Exchange 4

eu exchange 4 baner

EU Exchange 4 је двогодишњи програм који финансира Европска унија, њиме руководи Делегација Европске уније у Србији, а спроводи Стална конференција градова и општина - Савез градова и општина Србије.

Општи циљ Програма EU Exchange 4 је да допринесе процесу стратешких промена на локалном нивоу кроз унапређење административних капацитета и ефикасности пружања услуга у јединицама локалне самоуправе у Србији, у складу са принципима реформе јавне управе, посебним националним политикама и праксом ЕУ.

Како би допринео постизању општег циља, сврха Програма је јачање јединица локалне самоуправе у области општинског планирања, финансија и пружања услуга, на основу постигнитих резултата из претходних фаза програма подршке јачању капацитета локалних самоуправа

КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КАО ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА КРОЗ EXCHANGE 4 ПРОГРАМ

konferencija za novinare o zavrsenom exchange4 programu

 У циљу упознавања јавности са резултатима пројекта “Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја”, јуче је у сали СО Беочин,  одржана завршна конференција за новинаре. Присутнима на конференцији обратили су се, председник општине Беочин  Милан Шодић, заменик председника општине Сремски Карловци Рајко Маринковић, помоћница председника општине Чајетина Бојана Божанић, начелник Општинске управе Шид, Ромко Папуга и извршна директорка НВО ЦенТриР Ванеса Белкић.

Опширније: КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ КАО ЗАВРШНИЦА ПРОЈЕКТА КРОЗ EXCHANGE 4 ПРОГРАМ

Објављена брошура о спровођењу пројеката кроз EXCHANGE 4 програм

Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја", који финансира Европска унија кроз EU Exchange програм, припремљена је брошура са циљем промовисања постигнутих пројектних резултата. Током пројекта четири партнерске општине-Беочин, Шид, Сремски Карловци и Чајетина, спровеле су низ мера на плану увођења ефикаснијег управљања имовином у јавној својини општине.

Опширније: Објављена брошура о спровођењу пројеката кроз EXCHANGE 4 програм

ЗАВРШЕН ПОПИС НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

Захваљујући труду и посвећености општинских радних тимова из Беочина, Шида и Сремских Карловаца, који су вредно радили протеклих неколико месеци, успешно је и у предвиђеном законском року завршен попис имовине у јавној својини којом су ове општине до сада само располагале. Након пописаимовине и добијања сагласности од Републичке дирекције за имовину, биће створени услови да пописане непокретности постану општинска својина, којом ће локалне самоуправе моћи самостално да управљају у служби свог бржег економског развоја.

Опширније: ЗАВРШЕН ПОПИС НЕПОКРЕТНОСТИ У ЈАВНОЈ СВОЈИНИ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

ПОЧЕО ПОПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

ПОЧЕО ПОПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

У општинама Беочин, Шид и Сремски Карловци је почетком јуна почео изузетно важан посао - попис јавне имовине, коју ће ове општине на основу досадашњег права коришћења државне имовине уписати као своје власништво, а захваљујући Европској унији која финансира пројекат „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја“.

Опширније: ПОЧЕО ПОПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ У ОПШТИНАМА БЕОЧИН, ШИД И СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ

ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПОПИС И УПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ

 obuka popis

У период од 4-6. јуна, у просторијама Центра за привредни и технолошки развој Војводине (Цептор) на Андревљу, реализована је обука за координаторе, чланове општинских радних тимова и екстерно ангажоване пописиваче из Беочина, Шида и Сремских Карловаца.

Опширније: ЗАВРШЕНА ОБУКА ЗА ПОПИС И УПИС ЈАВНЕ ИМОВИНЕ

НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА ПРОЈЕКТУ „ИМОВИНА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ – ВАЖНА КАРИКА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА“

 nastavak aktivnosti na projektu1

У циљу наставка активности на реализацији пројекта „Имовина локалне самоуправе – Важна карика локалног економског развоја“ представници општине Шид су, заједно са представницима општина Беочин и Сремски Карловци и невладине организације Центар за равномерни регионални развој из Београда, посетили општину Чајетина, која је пре неколико година успоставила успешан механизам управљања општинском имовином, те је као таква ментор и пример добре праксе поменутим општинама.

Опширније: НАСТАВАК АКТИВНОСТИ НА ПРОЈЕКТУ „ИМОВИНА ЛОКАЛНЕ САМОУПРАВЕ – ВАЖНА КАРИКА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ...

„Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја“

 imovina lokalne samouprave vazna karika ler

Са циљем упознавања јавности са активностима и очекиваним резултатима пројекта „Имовина локалне самоуправе-важна карика локалног економског развоја“, јуче је у сали СО Беочин одржана конференција за новинаре.

Опширније: „Имовина локалне самоуправе – важна карика локалног економског развоја“

Званични промо–материјали пројекта „Имовина локалне самоуправе–важна карика локалног економског развоја“

 promo 1

Општински Exchange 4 пројектни тим је заједно са ангажованим графичким дизајнером завршио припрему идејних решења за промо-материјале који ће пратити реализацију пројекта „Имовина локалне самоуправе–важна карика локалног економског развоја“, који финансира Европска унија кроз ЕУ Exchange 4 програм.

Опширније: Званични промо–материјали пројекта „Имовина локалне самоуправе–важна карика локалног економског...

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Насловна EU Exchange 4