Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Јавна расправа о Нацрту закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју

Јавна расправа о Нацрту закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју

Javna-rasprava-o-nacrtu-zakona-o-podsticajima-u-poljoprivredi

Закон о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју требало би да се до краја новембра нађе у скупштинској процедури, а да до краја године буде и усвојен – најавио је министар пољопривреде Горан Кнежевић.

Најважнија новина, која ће бити уведена тим законом јесте предвидљивост амбијента за пословање и планирање пољопривредних произвођача. Средства неопходна за те намене биће обезбеђена у буџету за 2013 годину.

Даном ступања на снагу овог закона, престају да вaже одредбе Закона о пољопривреди и руралном развоју а Закон о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју ступа на снагу осмог дана од објављивања.

Дана 15. новембра у сали СО Шид одржана је јавна расправа о Нацрту закона о подстицајима у пољопривреди, којој су осим представника локалне самоуправе и Канцеларије за пољопривреду, присуствовали и пољопривредници са територије наше општине.

У име Општине и Општинског већа, присутне је поздравио Драган Гутић, члан Општинског већа а шеф Канцеларије за пољопривреду Ђорђе Стевановић захвалио је свима што су се одазвали позиву и присуствовали јавној расправи.

Након што је презентован Нацрт закона који уређује пре свега врсте подстицаја и услове за остваривање подстицаја, уследила су питања и сугестије присутних пољопривредника. Изнете примедбе и сугестије на поједине одредбе чланова Закона, биће прослеђене ресорном Министарству у склопу целокупне јавне расправе која завршава 16. новембра.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости Јавна расправа о Нацрту закона о подстицајима у пољопривреди и руралном развоју