Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Буџет општине Шид за 2020. годину износиће 1.546.000.000 (словима: милијарду пет стотина четрдесет шест милиона) динара, одлучено је на Скупштини општини Шид. Нераспоређени приходи су 30.000.000 (словима: тридесет милиона) динара, док се у сталну буџетску резерву издваја 3.000.000 (словима: три милиона) динара. Укупно распоређени приходи су 1.513.000.000 (словима: милијарду пет стотина тринаест милиона динара). Из тих средстава биће реализовани пројекти као што су изградња амбуланте у Илинцима, фискултурне сале у Вишњићеву, наставак планираних радова на индустријској зони и отварање прве фабрике, комплетна реконструкција зграде МЗ Шид, изградња водоводних мрежа, поставка хоризонталне и вертикалне сигнализације на путевима, наставак реконструкције предшколских и школских установа, путева, мостова.

„Буџет је испланиран рационално, тако да приходована и расходована страна покривају једна другу. Настојали смо да имамо буџет који ће покрити све аспекте и развојне и социјалне. Наставићемо да градимо нове путеве, радићемо на побољшању квалитета водоснабдевања грађана шидске општине кроз изградњу паралелног цевовода и резервоара у Вашици, Изградњом водовода у Моловину испунићемо једно од главних обећања због којег су нам грађани указали поверење, обезбеђивање, у ове четири године, пијаће воде у свим селима која су била без водовода. Такође, јавна својина општине Шид која је у поступку пописивања није обнављана преко четрдесет година и обнављање зграда месних заједница, домова културе по насељеним местима општине ће нам бити један од приоритета у следећој години“, изјавио је Зоран Семеновић заменик председника општине Шид.

 

38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИДПоред буџета на седници Скупштине општине Шид одборници су, између осталог, разматрали и предлоге о регулацији централне зоне Шида, изградње ауто-пута Кузмин-Сремска Рача. Усвојена је одлука о комунално инспекцијском надзору. Одлука је донесена уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе и Владе Републике Србије, тако да ће у будућности ЈКП „Стандард“ вршити послове инспекцијског надзора над спровођењем одлука на теритрији општине Шид које се односе на комуналну делатност. Разматрани су извештаји о годишњем пословању јавних комуналних предузећа и измене финансијског плана месних заједница.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости 38. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД