Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости ОТВОРЕНИ 34. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

ОТВОРЕНИ 34. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

otvoren 34 visnjicevi dani

Подизањем заставе на платоу испред Културно образовног центра, јуче су у присуству бројних суграђана и представника локалне самоуправе свечано отворени 34. по реду ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ.

Директор КОЦ-а, Бранислав Николић, саопштио је имена победника Јавног конкурса за доделу Вишњићеве награде у две категорије. Награду за животно дело добила је Љиљана Лукић, наставник српског језика у О.Ш. „Бранко Радичевић“ у Шиду, а у категорији младих, старости до 30 година, Вишњићеву награду добио је Јован Травица професор музике у Гимназији „Јован Јовановић Змај“ у Новом Саду, који води Градски тамбурашки оркестар у Шиду. Награде ће бити уручене на свечаној академији у сали Културно образовног центра, у недељу 03. новембра.

Присутни су могли да уживају уз гуслара Алексу Рончевића из Београда и песму етно групе „Гора“ СТШ „Никола Тесла“ у Шиду. Након свечаног отварања уследио је и концерт ученика Музичке школе „Филип Вишњић“ у сали КОЦ-а, а према програму манифестације, вечерас ће у Народној библиотеци СИМЕОН ПИШЧЕВИЋ бити одржано књижевно вече посвећено Филипу Вишњићу и додељене награде за литерарне радове на теме: „Вишњићева песма као израз слободарских тежњи српског народа“ и „Трајна вредност Његошеве мисли“. Имена добитника је на свечаности отварања објавила Славица Варничић, директор библиотеке и члан комисије за доделу награде за литерарне радове.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости ОТВОРЕНИ 34. ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ